Tv-drama: 1864 i kæmpe seerdyk

De store krigsscener langs Dannevirkes volde og optrapningen i trekantsdramaet mellem Laust, Peter og Inge var ikke nok til at fastholde seerne, da DR1 søndag aften sendte fjerde afsnit af "1864".

Det skriver dr.dk, som oplyser, at lidt over 1,1 million seere så med. Dermed fortsætter seerne med at sive væk fra "1864", som er danmarkshistoriens dyreste tv-serie.

Da de første to afsnit blev vist, så knap 1,7 millioner seere med, og siden da er antallet er seere faldet. Tredje afsnit blev fulgt af 1,5 millioner, og nu er antallet altså faldet med yderligere 400.000 seere.

Seerandelen er dermed faldet til 43 procent, hvorimod tredje afsnit havde en seerandel på 54 procent, oplyser dr.dk.

Seertallet kan dog også have været ramt af EM-kvalifikationskampen mellem det danske og bosniske herrelandshold i håndbold. Kampen fik en seerandel på 31 procent og et seertal på cirka 800.000.

Avisanmelderne er generelt mere positive i kritikken af fjerde afsnit. BT giver hele fem stjerner og skriver blandt andet, at "så kom der krudt i kanonen. De danske drenge falder som fluer, og "1864 har fået den alvor og tyngde, mange har råbt på".

Både Jyllands-Posten og Politiken giver henholdsvis fire stjerner og fire hjerter. "Endelig, endelig er "1864" på ret køl, mener Jyllands-Posten, mens Politiken skriver, at "Ole Bornedal er enestående som billedmager og instruktør, men desværre mangler der en dramatiker".

Såvel Ekstra Bladet som Berlingske nøjes med tre stjerner. "Dannevirkes fald blev et lille løft for "1864", men der er stadig god plads til forbedring", skriver Ekstra Bladet.

Berlingske noterer, at "Fjerde afsnit af Ole Bornedals "1864" bød på høje tinder af grufuld skønhed og dybe dale af gabende ligegyldighed".

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip