TV-entertainer straffes for fortidens sexforbrydelser

Entertaineren og tv-manden Rolf Harris er ved en britisk domstol blevet idømt fem år og ni måneders fængsel.

Den 84-årige Harris, som i seks årtier har haft millioner af fans i Storbritannien og Australien, er fundet skyldig i sexovergreb i 12 tilfælde fra 1968 til 1986. Nogle af pigerne var så unge som syv og otte år.

Harris var i 1970'erne et kendt ansigt på dansk tv, hvor han optrådte i Rolf Harris Show. Han har også i Storbritannien lavet mange børneudsendelser på tv.

- Det er klart ud fra beviserne, at det, du gjorde, have en betydelig skadelig effekt på hver af ofrene, siger dommeren ved Londons Southwark Crown Court.

- Du har ikke vist nogen anger overhovedet for dine forbrydelser, fastslår han.

Der er under sagen mod Harris kommet mange fordømmelser af ham fra hans hjemland Australien, som han forlod, da han var 22 år. Men han har været betragtet som en national helt af mange australiere.

Harris og flere andre tv-stjerner har været i centrum for omfattende politiefterforskninger, efter at det kom frem, at BBC-stjernen Jimmy Savile, en af Storbritanniens største tv-personligheder i 1970'erne og 1980'erne, misbrugte piger, drenge, kvinder og mænd i alle aldre.

Harris malede et portræt af dronning Elizabeth på hendes 80-års fødselsdag.

Anklagemyndigheden i retssagen siger, at Harris skjulte en "Jekyll og Hyde" personlighed. Han fik øgenavnet "blæksprutten" på grund af sin mani med at røre ved kvinder.

Han slog igennem for alvor i 1960'erne, da han blev en gennemgående person i BBC's sendeflade med sit eget tv-show. I 1969 fik hans sit største hit med "Two Little Boys", der handler om to drenge, der voksede sammen i en krig.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip