Tv: Irakisk oprørsgeneral meldes dræbt

Ezzat al-Douri, som var den tidligere irakiske præsident Saddam Husseins højrehånd, er dræbt.

Det rapporterer tv-stationen al-Arabiya ifølge Reuters.

Guvernøren i Salahuddin-provinsen siger til den arabiske tv-station, at al-Douri blev dræbt under en større militæroperation.

Al-Arabiya viser billeder, der formodes at være af den dræbte Ezzat al-Douri. Guvernøren siger, at dna-test nu skal bekræfte, at der vitterligt er tale om ham.

Guvernøren betegner al-Douri som "hjernen bag Islamisk Stat i Irak" og siger, at drabet er et stort nederlag for den militante bevægelse.

Der er ubekræftede rapporter om, at al-Douri har spillet en stor rolle i det sunnimuslimske oprør mod regeringen.

Irakiske medier rapporterer ifølge britiske BBC, at al-Douri stod i spidsen for Naqshbandi-hæren, en af de største sunni-oprørsgrupper i Irak og en vigtig drivkraft bag Islamisk Stats fremgang.

Den rødhårede Ezzat al-Douri var den mest eftersøgte iraker efter tilfangetagelsen af Saddam Hussein.

Han havde en central rolle under Iraks daværende Baath-styre, men formåede at slippe væk, da amerikanerne invaderede landet i 2003.

Hans position under Saddam Hussein var så fremtrædende, at amerikanerne gjorde ham til "klør konge" i det spil kort, hæren uddelte til soldaterne i Irak. Der var udlovet en dusør på 10 millioner dollar for ham.

Amerikanske og irakiske styrker har jagtet ham i årevis, men uden at kunne finde ham.

Der har flere gange tidligere været meldinger om, at han var dræbt eller tilfangetaget, men de meldinger er senere blevet tilbagevist. Ifølge BBC er fredagens nyhed om, at han er dræbt, den hidtil mest troværdige.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip