TV: Se hvordan du kan redde en isbjørn

Det kan ligne en leg at være en isbjørn. Men klimaforandringerne smelter isen ved Arktis, og gør det svært for isbjørnen at overleve. Hvis ikke isbjørnene skal dø ud, så skal verdenssamfundet gøre noget nu. Og det kan vi i Danmark være med til.

- Dyr som f.eks. isbjørnen lider meget under klimaforandringerne, fordi isen smelter og bliver tyndere, og det betyder, at dens livsbetingelser bliver vanskeligere. Der skal derfor gøres noget, hvis isbjørnen også på lang sigt skal overleve, siger Generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg.

Isbjørnen kan være væk om 40 år

WWF Verdensnaturfonden og Coca-Cola har indgået et samarbejde, der skal sætte fokus på det stigende problem. Og samtidig få folk til at hjælpe gennem donationer. Donationer som Coca-Cola matcher krone for krone.

- Det er utrolig vigtig, at Coca-Cola hjælper os med det her arbejde med isbjørnene og klimaforandringerne, fordi det er så udfordrende. Hvis man ikke kommer til at vide mere og gøre noget for områderne, hvor isbjørnen lever, så ved vi ikke om isbjørnen er her om 40 år. Så der skal gøres noget nu, siger generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg.

Tabet af et ikon

Det kan være svært at forestille sige en verden uden verdens største og måske mest kendte bjørn.

- Jeg synes altid, det er sørgeligt, hvis arter uddør på grund af vores uhensigtsmæssige adfærd. Og i det her tilfælde med isbjørnen, så er den i den grad blevet et ikon for det sårbare arktiske miljø, forklarer videnskabelig direktør fra Københavns Zoo, Bengt Holst.

Sådan støtter du

Ønsker du også at hjælpe WWF Verdensnaturfonden i deres arbejde med isbjørnene i Arktis, kan du støtte ved at besøge www.artichome.dk, SMS ISBJØRN til 1231 (det koster 50 kr. + alm. sms-takst) eller donér  via MobilePay på 31 70 28 27.

 

Dagens Gossip