Tv-seere raser over voldtægtsscene i populær serie

Lotte Sørensen

|

09/10/2013

Dagens topnyheder

Over 200 klager er siden søndag aften strømmet ind til det britiske tv-nævn Ofcom over en scene i serien Downton Abbey. Her bliver en stuepige voldtaget af en tjener.

Afsnittet, der løb over skærmen søndag kl. 21, blev set af over ni millioner seere.

Mange mener, at så voldsom en scene kan fremkalde traumer hos voldtægtsofre, og at Downton Abbey på kynisk vis har brugt scenen til at spice et ellers kedeligt afsnit op.

Læs også: Rolling Stones i »Downton Abbey«?

- De havde en advarsel om vold før programmet, men det var ikke en specific advarsel om seksuel vold. Scenen indebar tydeligvis en voldtægt, og det kan fremkalde frygtelige minder hos voldtægtsofre. Den slags indhold kan være meget traumatiserende, siger Katie Russell fra organisationen Rape Crisis ifølge news.com.au.

Andre klager over, at serien ikke behandlede emnet med nok omtanke.

Læs også: Første sorte skuespiller castet til »Downton Abbey«

I scenen forsøger en tjener til en gæst at kysse stuepigen Anna i køkkenet på godset Downton Abbey. Da hun stritter imod, slår han hende og slæber hende ind i et lille rum. Ifølge The Guardian ser man ikke selve voldtægten, men man hører, at hun får bank, inden hun forslået kommer ud, kun iført sin underkjole.

Forfatter på serien, Julian Fellowes, forsvarer scenen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Hvis vi ønskede en sensationel voldtægt, kunne vi være blevet i køkkenet med kameraet under hele akten og udpenslet det. Pointen i vores måde at håndtere det på er ikke, at vi er interesserede i at sensationalisere, men at vi er interesserede i at udforske den følelsesmæssige skade, siger han.

I Danmark er Downton Abbey blevet sendt på DR1.

Hvad mener du - gik serien over stregen? Deltag i debatten her.