TV: Spar tusindvis af kroner på andelsboligkøb

Hvert forår sætter mange tusinde boligsøgende danskere jagten ind på en god bolighandel.

Og især er det køb og salg af andelsboliger, der har oplevet en stor fremgang. Det skyldes især netannoncer, der forbinder køber og sælger direkte. Ulla Madsen Topp er en af de mange købelystne danskere, der købte sin andelsbolig over nettet og dermed udenom en ejendomsmægler.

”Da jeg købte min andel, gik det superstærkt. Det var at ringe til sælgeren den ene dag og være ude og se lejligheden den anden dag. Så det med, at der ikke er nogen mellemmand, det er super fedt, for jeg skal ikke forholde mig til salær, gebyrer eller ekstraomkostninger – kun salgsprisen,” forklarer Ulla Madsen Topp.

Hos Danmarks største online handelsportal, DBA.dk, er boligsøgende som Ulla Madsen Topp ikke et særsyn. Faktisk har DBA.dk oplevet en stigning af andelsboliger til salg på sitet på mere end 50%. Ikke mindst efter, at det blev gratis at sælge sin andelsbolig på dba.dk

”Typisk er det unge mennesker, som vælger at købe deres bolig direkte via nettet og spare penge ,” forklarer Direktør for DBA, Nikolaj Larsen.

Mens der kan spares penge på at handle udenom en ejendomsmægler, er der ifølge direktør for Andelsboligforeningernes Fællesrepresentation, Jan Hansen, en række ting, man skal være opmærksom på for at få en god og sikker handel.

1. Overblik: Du skal have et overblik over, hvad det koster at have lejligheden på den korte og den lange bane.

2. Foreningens økonomi: Sæt dig grundigt ind i andelsboligforeningens økonomi, så du undgår ubehagelige overraskelser i fremtiden.

3. Købsaftalen: Andelsboligforeningen kan være behjælpelig med at udforme en standardaftale, alternativt kan man som sælger tage kontakt til en advokat.

4. Tryghed: Først når du har overblikket over hele købssituationen, og du selv er tryg, skal du gennemføre handlen over nettet.

Således er du nu selv klar til enten at købe, eller sælge din andelsbolig – hvis lysten melder sig.

Se indslaget herunder:

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

 

 

Dagens Gossip