Tv-station: EU-Kommissionen var mål for terrorangreb

EU-Kommissionens hovedkvarter i Bruxelles var blandt terrormål for militante jihadister, der har kæmpet i konflikten i Syrien.

Det oplyser det hollandske radio- og tv-selskab NOS, efter at det er kommet frem, at belgiske myndigheder har afværget angreb planlagt af ekstremister.

- De planlagde et angreb. Et af de mål var EU-Kommissionens bygning, rapporterer NOS og citerer unavngivne kilder.

- Individuelle kommissærer var ikke udpeget særskilt. Det ville være mere som angrebet på det jødiske museum. Med det mål at dræbe så mange mennesker som muligt, lyder det videre.

Det planlagte angreb kan angiveligt sammenlignes med skyderiet, som fandt sted på det jødiske museum i Belgiens hovedstad, Bruxelles, den 24. maj, hvor fire mennesker blev dræbt.

Den sigtede i sagen, 29-årige Mehdi Nemmouche fra Frankrig, menes at have kæmpet sammen med jihadister i den syriske borgerkrig.

I lørdagens udgave af den belgiske avis L'Echo kom det frem, at belgiske myndigheder de seneste måneder har afværget en række angreb planlagt af radikaliserede personer, som tidligere har kæmpet i Syrien eller sympatiserer med Islamisk Stat (IS).

Flere personer er blevet arresteret i forbindelse med de planlagte angreb, som altså blev stoppet i tide, skriver L'Echo. De belgiske myndigheder har med vilje holdt tæt med informationerne for ikke at gøre belgierne utrygge.

Der er ikke blevet fremlagt nogen detaljer om de mislykkede angreb, da efterforskningen af dem stadig er i gang ifølge den belgiske avis. Rigsadvokaten har ikke kommenteret anholdelserne.

I hele Europa er der problemer med personer, som rejser til Syrien for at kæmpe med jihadister. Ifølge L'Echo menes 400 belgiere at være rejst af sted, og 90 af dem skal være vendt hjem igen.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) er omkring 100 danskere taget til Syrien, og sammenholder man det tal med Danmarks indbyggertal på 5,6 millioner, er Danmark blandt de lande, hvorfra forholdsmæssigt flest er rejst til Syrien.

/ritzau/AFP