Tv-vært om kriminelle: Det er mænd - det er altid, altid mænd

- Hvis jeg skal være ærlig, så er det tydeligt at se, hvem der ikke kan følge loven, hvem der slås, brænder biler af, skyder og voldtager.

Sådan indleder den svenske journalist og tv-vært Anna Mannheimer en kronik i Göteborgs-Posten, som siden er gået viralt og har spredt sig ud over landets grænser.

Hun mener nemlig, at statistikken i nabolandet er klar: Det er mænd. Det er altid, altid mænd, skriver hun.

Læs også: Christiane: Drop ligestillingsdebatten

- Alt for længe har vores politikere stukket hovedet i sandet og nægtet at indse problemet. Nemlig mænds manglende selvtillid kombineret med et grandiost selvbillede, manglende evne til empati, toppet med aggressivitet og dårlig opdragelse.

Hun mener, at Sverigesdemokraterne skyder skylden på indvandringen, mens de andre partier skyder skylden på hinanden. I virkeligheden er problemet mændene, skriver hun.

- Det er ikke piger, der går rundt i læderjakker og farlige tatoverede edderkoppespind på halsen og slår hinanden ihjel. Det er ikke de kvindelige fodboldfans, der er skyld i, at børnefamilier ikke tør tage til kampe længere, og som kræver enorme ressourcer fra politiet, når modstandernes kvindelige fans kommer til byen. Og det er yderst sjældent de kvindelige indvandrere, der udgør problemer i forstæderne, skriver hun.

Læs også: Legetøjskæder: Drenge støvsuger - piger griller

- De tager ikke ressourcerne væk fra vores ældre. Tværtimod! Det er dem, der tørrer vores gamle forældre i røven og som slider i hjemmeplejen.

Anna Mannheimer erkender, at der skam også findes gode fyre, der passer børn, står op for de svage og behandler kvinder lige.

- Men nu var det en fællesnævner, vi ville finde, skriver hun.

- Og desværre er svaret: Det er mændene.

Kronikken afslutter hun ved at bede alle de svenske mænd om ikke at sende hende hadefulde mails efter at have læst hendes ord.

Men har hun en pointe?

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip