TV2: Socialdemokratiske kaffeklubber er på plads

Mens der næppe kan herske nogen tvivl om, at Mette Frederiksen bliver den næste formand for Socialdemokraterne, har der siden folketingsvalget hersket lidt mere spænding om, hvordan magten længere nede i partiet vil blive fordelt.

Men tirsdag kan TV2 oplyse, at der i weekenden er blevet dannet et nyt netværk i partiet, kaldet Frokostklubben, med afgående forsvarsminister Nicolai Wammen og afgående transportminister Magnus Heunicke i spidsen.

De socialdemokratiske "kaffeklubber" er centrale, når posterne i partiet skal fordeles, og ifølge TV2 betyder Helle Thorning-Schmidts afgang som formand, at en ny magtstruktur er ved at blive defineret i partiet.

Mette Frederiksen har hidtil stået i spidsen for kaffeklubben Netværket, men som formand skal hun holde sig ude af de partiinterne grupperinger

Ud over Netværket har folketingsgruppen hidtil også talt Morgenmadsklubben, som har afgående erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i spidsen, samt Rustbankerne, anført af den hidtidige minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

Han blev dog ikke valgt ind i Folketinget, og ifølge TV2's oplysninger skulle det være sandsynligt, at Rustbankerne slår sig sammen med Frokostklubben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip