Tvis Holstebro er i Final-4 efter stort drama

30/10/2015

Tvis Holstebro er det fjerde og sidste hold i semifinalerne i håndboldherrernes pokalturnering, der også kaldes Santander Cup.

Med en dramatisk 39-36-sejr over Aalborg Håndbold torsdag aften står det klart, at vestjyderne gør GOG, HC Midtjylland og Århus Håndbold selskab ved Final-4-stævnet, der afvikles 6.- og 7. februar næste år.

Der skulle to overtidsperioder til, før den medrivende kvartfinale var afgjort, og så kunne publikum i Gråkjær Arena hylde holdet med stående ovationer for et flot comeback.

Anført af to unge profiler i form den norske playmaker Sander Sagosen og den forrygende venstrefløj Buster Juul var Aalborg nemlig i 50 minutter klart det bedste hold.

Et lettere uinspireret Tvis Holstebro-hold var bagud i hele den ordinære kamp, men en aalborgensisk scoringspause på fem minutter gav hjemmeholdet medvind i slutfasen.

I den ordinære kamps sidste sekund fik Peter Balling udlignet til 29-29 på et gennembrud, og måtte de to hold ud i forlængelsen.

Også her var Aalborg indledningsvis foran, men Balling og Jonas Larholm holdt Tvis inde i kampen, og det var også de to spillere, der gik forrest, da holdet trak fra i anden overtidsperiode.

Peter Balling blev kampens helt store skytte med 14 træffere.

Dermed har Tvis Holstebro chancen for at vinde pokalturneringen for anden gang efter den første sejr i 2007/08.

Holdet var også i finalen sidste år, hvor det blev til et nederlag til lokalrivalen Skjern.