Tvis-træner før finale: Vi lærte meget af pariserkollaps

09/05/2015

Når de vestjyske håndboldkvinder fra Team Tvis Holstebro lørdag løber på banen i EHF Cup-finalens returopgør mod Rostov-Don, bliver det med et fokuseret mandskab - selvom om vestjyderne sejrede med 13 mål i kampen i Holstebro.

Det lover træner Niels Agesen, der trods storsejren af erfaring ved, at intet er afgjort.

Holdet var nemlig tidligere lige ved at ryge ud af turneringen på katastrofal vis.

En sejr på 13 mål hjemme over Issy Paris blev fulgt op af et nederlag på 12 mål i Frankrig. Med få minutter tilbage af kampen var Team Tvis Holstebro bagud med 14 mål.

- Vi tog meget med fra den oplevelse. Hvis vi kun spiller på 90 procent, og de kommer buldrende af sted, bliver vi overmatchet. Det var lidt, hvad der skete mod Paris, siger han.

I søndagens kamp fulgte det russiske mesterhold fint med i første halvleg. Ved pausen var stillingen 12-12, men i anden halveg fandt Tvis et ekstra gear og kørte russerne fuldstændig over.

Danskerne vandt kampen 33-20.

- Vi har gode chancer for at løfte trofæet, og der er meget, der skal gå galt, hvis ikke vi skal vinde. Men det betyder ikke, at vi ikke er fokuseret. Vi skal levere 100 procent, fortæller Niels Agesen, der efter sæsonen forlader Tvis efter mere end 10 år i klubben.

Niels Agesen er ikke med på sidelinjen i Rusland.

Træneren har i nogle år lidt af panikangst, som blev udløst efter en særdeles ubehagelig episode for fem år siden i Kina, hvor hans bagage blev brudt op, og han efterfølgende blev tilbageholdt af de kinesiske myndigheder.

Han har på grund af panikangsten flere gange undladt at tage med, når Team Tvis Holstebro har spillet kampe i Rusland og Østeuropa.

Torsdag var Agesen gået om bord på flyveren fra Hamburg, men i sidste øjeblik valgte han at forlade flyet.