Tvis-træner på det yderste af sofaen: Det var ulideligt

Det var uden cheftræner Niels Agesen, at Team Tvis Holstebros håndboldkvinder lørdag vandt EHF Cuppen med sammenlagt 55-53 over russiske Rostov-Don.

Hjemme i sofaen var det en ulidelig oplevelse for Niels Agesen, der til sidst kunne ånde lettet op efter blandt andet at have kigget væk fra kampen i en kort periode.

- Jeg så kampen på kanten af sofaen. Det var generelt ulideligt, specielt de sidste par minutter.

- Jeg plejer ikke at kigge væk, når jeg ser håndbold, men jeg var faktisk lige ude og vende et minuts tid. Der havde jeg lidt svært ved at være med, siger Niels Agesen.

Tvis havde ellers vundet den første kamp med hele 13 mål, men den føring var ved at blive sat over styr i slutminutterne, hvor Rostov-Don på et tidspunkt førte med 12 mål.

Da dommeren fløjtede kampen af ved stillingen 33-22, følte Niels Agesen en stor lettelse.

- Jeg var rigtig glad, men jeg var mere sådan "puha", det var en forløsning. Det havde ikke været til at bære, hvis vi tabte. Jeg havde følt endnu større svigt og skyld, hvis det var gået galt.

- Det er hårdt, at man ikke lige kan snakke med den enkelte og justere på nogle ting. Når man til daglig er den, der svinger pisken og beder folk om at give mere af sig selv og dirigerer, så føler man, at det ikke er tilstrækkeligt, det man leverer, når man ikke selv er med, siger Niels Agesen.

Træneren måtte stige ud af flyvemaskinen i Hamburg, før den skulle lette, da han de seneste år har døjet med panikangst.

I stedet var det kommende cheftræner Pether Krautmeyer, der stod i spidsen for holdet i Rusland, og han udførte en fornem indsats, siger Niels Agesen.

- Jeg har så meget tillid og respekt for Pether, og jeg synes, han bevarede roen hele vejen. Der var måske nogle ting, jeg ville have gjort anderledes, men jeg kan ikke sætte en finger på hans præstation, siger han.

Ifølge Agesen var kampens dommerpar med til at gøre opgøret spændende, da dommerne tillod yderst hårdt russisk forsvarsspil, hvilket ødelagde Tvis' angrebsspil.

Niels Agesen får først mulighed for at fejre sejren med resten af holdet søndag.

- Jeg står meget tidligt op i morgen, og så kører jeg til Hamburg og tager imod pigerne, og så fejrer vi derfra, siger Niels Agesen.

Det er anden gang på tre sæsoner, at Team Tvis Holstebro vinder EHF Cuppen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip