Twitter-brugere kan snart udtrykke endnu mere i 140 tegn

admin

424 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Gennem det seneste årti har en opdatering på Twitter - et såkaldt tweet - udviklet sig fra en tekstbesked på 140 tegn til et rigt lærred for kreative udtryk med billeder, videoer, hashtags og meget mere.

Og om få måneder er Twitter igen klar med et nyt tiltag. Denne gang handler det om, at netværket vil give brugerne mulighed for at udtrykke endnu mere i de 140 tegn lange tweets.

Twitter vil forbedre tjenesten, sådan at blandt andet @names i et svar til en anden bruger og vedhæftede links og filer ikke længere "vil opbruge værdifulde karakterer", som Twitter selv udtrykker det i en pressemeddelelse.

Når en bruger besvarer et tweet ved at bruge @-tegnet til at henvende sig til en bestemt person eller gruppe, vil @names altså ikke længere tælle med i de 140 tegn. Det vil ifølge Twitter gøre det lettere og mere ligetil at føre samtaler.

- Du skal ikke længere nørkle med hvert enkelt ord for at sikre, at din besked når hele gruppen, forklarer Twitter.

- Og når du tilføjer vedhæftede filer som billeder, gifs, videoer og afstemninger, vil de ikke længere tælle med som tegn i dit tweet. Det betyder, at der bliver mere plads til ord, lyder det videre.

Opdateringerne vil være tilgængelige i løbet af de kommende måneder, lyder meldingen fra Twitter.

Det sociale medie havde ifølge nyhedsbureauet AFP i gennemsnit 310 millioner aktive brugere om måneden i de første tre måneder af 2016.

Det bruges flittigt som kommunikationsredskab af blandt andre berømtheder, politikere, sportsfolk, journalister og medier.

Tal fra DR's medieforskning viser dog, at brugen af Twitter herhjemme stadig halter efter sammenlignet med eksempelvis Facebook. Således bruger kun fire procent af danskerne dagligt Twitter.

/ritzau/