Twitter med flot regnskab: Brugerne kvidrer løs

Twitter har tirsdag aften dansk tid præsenteret sit andet kvartalsregnskab, efter at mikroblogtjenesten gik på børsen i New York i november.

Og kvidretjenesten har i andet kvartal vist så gode takter, at selskabet overgår analytikernes forventninger.

Med en stigning i antallet af månedlige brugere på 24 procent har Twitter med succes fået sat en stopper for den brugerflugt, der har præget mediet efter tidligere tiders heftige tilgang.

I dag har Twitter 231 millioner brugere i reden. Sammenlignet med Facebooks 1,3 milliarder brugere må Twitter imidlertid stadig betegnes som lillebror.

Umiddelbart efter, at regnskabet blev præsenteret tirsdag, steg Twitter-aktien med næsten 30 procent på det amerikanske eftermarked.

Tirsdagens regnskab viser også en klækkelig fremgang på indtægtssiden i andet kvartal.

Hele 1,73 milliarder kroner er det lykkedes selskabet at banke indtægterne op på i andet kvartal. Det svarer til en stigning på 124 procent i forhold til sidste kvartal, og resultatet overgår forventningerne på Wall Street.

Twitter har særlig succes med at få folk til at logge på via mobile enheder såsom smartphones og tablets, og i forhold til sidste år er antallet at mobile brugere steget 29 procent.

På bundlinjen tabte det sociale medie dog alligevel omkring 800 millioner kroner i kvartalet.

På Wall Street er investorerne uenige om, hvorvidt Twitter kan udvikle sig til at blive et ligeså populært medie som Facebook.

Blandt skeptikerne lyder det, at det oplyste antal brugere ikke afspejler antallet af aktive brugere. Samme kritikere har været med til at sende Twitter-aktien ned med 40 procent siden årsskiftet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip