Twitter på vej på børsen: Så meget koster aktierne

Twitter, et af verdens mest populære sociale medier, har prissat sine aktier.

Det sker forud for den nært forestående børsnotering, som er den mest ventede i teknologisektoren, siden Facebook gik på børsen sidste år.

Den amerikanske mikroblog-koncern har torsdag sin første handelsdag på børsen i New York, og aktierne kommer til koste 26 dollar stykket, oplyser Twitter på sin egen platform.

Det er en pris, der ligger over det forventede ifølge Bloomberg News.

Der har på forhånd været massiv interesse for at få fingre i de 70 millioner aktier, der udstedes ved børsnoteringen af Twitter. Sammenholdt med aktieprisen ventes børsnoteringen dermed at indbringe mere end 1,8 milliarder dollar.

Den tweetende guldfugl har valgt New York Stock Exchange frem for Nasdaq, der traditionelt har været teknologiaktiernes børs og i de senere år har sikret sig børsnoteringen af selskaber som Facebook, LinkedIn og Yelp.

Twitter så dagens lys i 2006 og er siden vokset til at blive et af de mest indflydelsesrige sociale medier. Det bruges flittigt som kommunikations-redskab af blandt andet berømtheder, politikere, sportsfolk, journalister og medier.

Sammenlagt menes der ifølge nyhedsbureauet AFP at være cirka 232 millioner aktive Twitter-brugere. Profilerne er offentlige, så alle kan vælge at følge med i, hvad der skrives i de kortfattede beskeder, som ikke må overstige 140 tegn.

Twitter blev også anvendt i stor grad, da det arabiske forår begyndte. Her blev det sociale medie blandt andet brugt til at opfordre folk til at demonstrere på Tahrirpladsen i Egyptens hovedstad, Kairo.

/ritzau/

 

Dagens Gossip