Tyfon rammer Japan: Tre soldater skyllet til havs

Mindst fire mennesker frygtes omkommet som følge af tyfonen Phanfone, der mandag trak ind over Japan.

Tre af de savnede er amerikanske soldater. De var mandag morgen taget ud til en kyst for at tage billeder af de høje bølger, men blev skyllet til havs af uvejret. Den ene er fundet og bekræftet omkommet, mens der ikke er spor efter de to andre.

Desuden er en 21-årig surfer forsvundet uden for Fujisawa sydvest for hovedstaden Tokyo. Han frygtes også at have mistet livet.

Med vindhastigheder op til 180 kilometer i timen gik tyfonen i land i det centrale Japan tidligt mandag lokal tid. Ved middagstid befinder stormen sig nær Yokohama, der ligger lige syd for Tokyo.

600 flyafgange måtte indstilles i morgentimerne på grund af uvejret, der også bringer enorme mængder regn med sig. Tyfonen skaber også trafikale problemer for både biler og tog.

I det centrale og østlige Japan holder skolerne mandag lukket. Op mod 200.000 mennesker i det østlige Japan er blevet opfordret til at evakuere deres hjem på grund af risiko for mudderskred og oversvømmelser.

Uvejret ventes også at forstyrre redningsaktionen ved vulkanen Mount Ontake, der ligger omkring 200 kilometer vest for Tokyo.

Her leder myndighederne stadig efter 12 personer, der var blandt de adskillige mennesker, der forsvandt, da vulkanen overraskende gik i udbrud i sidste weekend. Udbruddet har kostet mindst 51 mennesker livet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip