Tyndere iPad med flere funktioner er på vej fra Apple

Den amerikanske it-gigant Apple har onsdag udsendt invitationer til et arrangement 16. oktober. Her ventes det, at selskabet præsenterer en ny generation af iPad-tablets.

Begivenheden skal finde sted i et auditorium i Apples universitet i byen Cupertino i Silicon Valley, og den følger i fodsporet på selskabets introduktion af den ny serie af iPhone med større skærm.

Apple-kendere regner med, at selskabet vil afsløre tyndere iPads med flere opskalerede funktioner, heriblandt Touch ID til genkendelse af fingeraftryk, som kan arbejde sammen med mobil betalingssoftware, som blev introduceret med iPhone 6-modellerne for nylig.

Apple-arrangementet vil finde sted dagen inden, at selskabet begynder at sælge de nyeste iPhones officielt i Kina.

Apple lancerede storskærmstelefonerne iPhone 6 og iPhone 6 Plus 19. september og er begyndt at sælge de nye smartphones i en række lande.

Apple, som udbredte tabletcomputerne med iPad, er fortsat størst på det globale marked i andet kvartal, men markedsandelen er faldet til 26,9 procent fra 33 procent i samme periode sidste år. Tablets med Android-styresystemet har derimod øget deres andel ifølge IDG.

/ritzau/AFP