Typisk efterårsvejr lukker og slukker for sommeren

Når uret natten til søndag bliver sat en time tilbage, og havemøblerne pakkes væk i garagen, er også vejret med til at understrege, at sommer er ved at blive til vinter.

For regn og rusk følger sommertiden til dørs denne weekend.

- Det bliver klassisk efterårsvejr i weekenden, siger Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog ved DMI.

Fredag får store dele af landet dog solen at se, før det begynder at blive gråt i gråt.

- Det når at blive en rigtig fin dag. Op ad dagen bliver der plads til masser af solskin. Den kraftige vind fra i nat aftager, så det i eftermiddag bliver svag til jævn vind. Det bliver også lunt med temperaturer på 12-13 grader, siger Mogens Rønnebek.

Først på dagen hænger blæsten dog stadig over særligt den østlige del af landet.

- Nattens blæst var værst i Nordvestjylland. Der har det været op til hård kuling med vindstød af stormstyrke. Den er aftaget der, så nu ligger det kraftigste vindfelt over Sjælland og Bornholm.

- Det er ikke så voldsomt, men det kan mærkes, hvis man skal ud og cykle, lyder det fra Mogens Rønnebek.

Har man medvind om morgenen, kan man tilmed glæde sig over, at vinden aftager i løbet af dagen.

I løbet af natten til lørdag kommer efterårsvejret så for alvor snigende.

- Der presser sig flere skyer på i nat, og de fleste vil få en gråvejrslørdag. I de nordvestlige egne kan der komme regn, mens man mod sydøst kan få lidt solskin, siger meteorologen.

Vinden bliver svag til jævn, og termometret vil vise 10-13 grader.

Når natten falder på, og det bliver tid til at sætte uret tilbage fra sommertid til vintertid, bevæger de våde skyer fra nordvest sig østover.

- Søndag morgen vil regnvejret hænge over den østlige del af landet, men det trækker hurtigt væk. Herefter bliver det en dag med vekslende skydække, lidt sol og spredte byger. Det bliver en blandet dag med op til 12 grader, siger Mogens Rønnebek.

/ritzau/

 

Dagens Gossip