Typisk efterårsvejr: Skyer og byger skygger for solen de kommende dage

Det bliver ikke i denne uge, at efterårsvejret kommer til at begejstre danskerne med sol og lune indian summer-vinde.

Derimod står vi foran fem dage med ustadigt vejr, hvor solen kun får en birolle, mens lavtryk fra vest vil sørge for daglige regnskyl.

De højeste temperaturer i dagtimerne lander omkring de 15 grader ifølge prognoserne fra DMI. Torsdag kan den østlige del af landet måske komme op i nærheden af 18 grader.

- Det bliver en uge med regn, byger og hovedsageligt skyet. Men der kommer også lidt sol rundt omkring, siger Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Et lavtryk i den nordvestlige del af Nordsøen sørger for ugens første dråber, når en front med regn i løbet af mandagen når ind over det sydvestlige Danmark.

- Først på mandagen er der nogen sol i nordøst, mens ellers trækker det op med skyer og regnvejr fra sydvest, siger Jørn Thomsen.

I nat og tirsdagen igennem vil der være perioder med regn og temperaturer omkring eller under 15 grader.

- Det er jo sådan set meget typisk for denne årstid, men det kommer ikke til at blæse ret meget i denne uge, og det er jo ellers noget af det, vi forbinder med "rigtig" efterårsvejr, siger Jørn Thomsen.

Onsdag er der opbrud i skydækket og det vil bringe lysere vejr med sig, men bygerne forsvinder ikke, og der vil heller ikke være større udsving i temperaturen.

Torsdag bliver den østlige del af landet det mest behagelige sted at opholde sig.

- Mod øst kan det blive op til 17-18 grader og en del solskin. I Jylland er der udsigt til skyer og regn ud på dagen, siger Jørn Thomsen.

Fredag vil også været præget af regn og byger, og først på søndag er der udsigt til en helt tør dag med solskin.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip