Tyrkere overfalder amerikanske soldater i Istanbul

Tre amerikanske marinesoldater blev onsdag overfaldet i Istanbul af en gruppe tyrkiske nationalister, som trak hvide hætter hen over deres hoveder og råbte "skrid hjem, Yankees".

Episoden, som er foreviget på video af bagmændenes gruppe Den Tyrkiske Ungdomsunion, fordømmes af den amerikanske ambassade i Tyrkiet.

- Vi er slet ikke i tvivl om, at det store flertal af tyrkere vil støtte os i at tage afstand fra denne episode, som på alle måder kompromitterer Tyrkiets gæstfrihed, skriver ambassaden på Twitter.

De unge tyrkere råbte "mordere" efter soldaterne og kastede orange maling efter dem.

Angrebet var sandsynligvis inspireret af en episode i Irak i sommeren 2003, da amerikanske styrker tilbageholdt tyrkiske specialstyrker og ledte dem væk med hætter over deres hoveder.

- Fordi vi opfatter jer som mordere, som drabsmænd, så kræver vi, at I forlader vores land, råbte en af tyrkerne på engelsk, mens de jagtede soldaterne ned ad en gade ved Bosporusstrædet.

Tyrkiet, som er medlem af Nato, er en hovedallieret af USA i Mellemøsten, men forholdet er ikke uden problemer i øjeblikket.

Blandt andet har amerikanerne været skuffet over Tyrkiets beslutning om ikke at ville støtte kurderne i Irak i de aktuelle kampe mod Islamisk Stat.

En meningsmåling i Tyrkiet viste i oktober, at 19 procent af tyrkerne ser positivt på amerikanerne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip