Tyrkiet får hjælp af FCM-back i vital udesejr

Tyrkiet er tæt på at sikre sig en playoff-plads i EM-kvalifikationen, efter at tyrkerne lørdag aften vandt nøglekampen i Tjekkiet med 2-0.

Resultatet er til gengæld virkelig dårlig nyt for Holland. Nu er den stolte fodboldnation afhængig af, at Tyrkiet taber den sidste kamp hjemme mod Island. Samtidig skal Holland selv besejre Tjekkiet.

Tyrkerne ydede en dybt koncentreret indsats mod et tjekkisk hold, der kunne tage den lidt mere med ro, fordi EM-kvalifikationen allerede er i hus.

Offensivt kneb det dog for Fatih Terims tropper at producere de helt oplagte chancer, men tyrkerne fik hjælp af FC Midtjyllands back Filip Novak til at åbne scoringen efter en times spil.

Serdar Aziz var ved at slippe fri, og da Novak kortvarigt greb fat i tyrkerens skulder, fløjtede dommer Martin Atkinson for straffe.

Selcuk Inan var stensikker fra pletten, og så var Tyrkiet på sejrskurs.

Kort efter var indskiftede Volkan Sen centimeter fra at fordoble føringen, da hans forsøg i helt fri position snittede den ene stolpe.

Det var dog åbenlyst, at 1-0-scoringen gav tyrkerne mere sikkerhed i spillet, og holdet lod ikke initiativet glide sig af hænde.

Ti minutter før tid blev kampen reelt afgjort, da Bayer Leverkusens Hakan Calhanoglu øgede til 2-0.

Resultatet bringer altså Tyrkiet snublende tæt på den tredjeplads, der udløser playoff-kampe om en EM-billet.

Samtidig kan Holland efterhånden begynde at indstille sig på, at næste års EM bliver det første siden 1984 uden hollandsk deltagelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip