Tyrkiet har forhindret 18 selvmordsangreb siden nytår

Skrevet af admin

28/02/2016

Dagens topnyheder

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har afværget 18 selvmordsattentater i Tyrkiet siden 1. januar.

Det meddeler den tyrkiske indenrigsminister Efkan Ala søndag ifølge tv-stationen Kanal 7, skriver nyhedsbureauet Reuters søndag.

Tre af de planlagte angreb blev afværget ved at stoppe køretøjer med sprængstoffer, som skulle være brugt som bilbomber.

Ifølge ministeren blev et af de tre køretøjer fundet ved Istanbuls Bogazici-universitet, som delvist blev evakueret torsdag efter en bombetrussel.

Og selv om flere angreb er blevet afværget, er det lykkedes nogle at gennemføre deres blodige planer.

I sidste uge, 17. februar, sprang en bilbombe i luften ud for en militærbus, der holdt for rødt lys. 29 mennesker blev dræbt. De fleste af dem var soldater.

Tyrkiet mener, at den kurdiske YPG-milits i samarbejde med Kurdistans Arbejderparti (PKK) stod bag angrebet.

12. januar blev mindst ti tyske turister dræbt og 16 mennesker såret, efter at en syrisk selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i Sultanahmet-kvarteret i centrum af Istanbul.

Denne gang beskyldte Tyrkiet Islamisk Stat for at stå bag.

Få måneder tidligere, i oktober sidste år, blev 103 mennesker dræbt i et selvmordsattentat midt i en prokurdisk demonstration ved Ankaras hovedbanegård. Mere end 500 blev såret ved angrebet.

Der er flere sikkerhedstrusler mod Nato-landet Tyrkiet. Landet er med i en international koalition mod Islamisk Stat, og samtidig kæmper Tyrkiet mod kurdiske militser i den sydøstlige del af landet.

/ritzau/Reuters