Tyrkiet: Nedskudt drone er fremstillet i Rusland

En uidentificeret drone, som blev skudt ned af tyrkiske jagerfly, da den krydsede Syriens grænse, er fremstillet i Rusland, siger Tyrkiets premierminister.

- Det førerløse fly, der blev skudt ned fredag, var russisk-fremstillet, siger premierminister Ahmet Davutoglu, som samtidig oplyser, at Moskva har meddelt Tyrkiet, at dronen ikke tilhørte Rusland.

Den tyrkiske regeringsleder siger, at dronen kan have tilhørt de syriske regeringsstyrker under præsident Bashar al-Assad eller den kurdiske PYD-milits - eller andre styrker.

- Nedskydningen af dronen har en afskrækkende virkning, siger den tyrkiske regeringsleder og tilføjer, at "han håber, Rusland vil udvise mere agtpågivenhed efter tidligere krænkelser af det tyrkiske luftrum."

Hændelsen har understreget de farer, som opstår, når flere lande opererer i samme luftrum.

Dronen blev skudt ned af tyrkiske jagerfly nær grænsen til Syrien fredag. Ifølge den tyrkiske hær havde flyet fået tre advarsler, før de tyrkiske styrker valgte at skyde den ned.

Det blev ikke i første omgang gjort klart, at det drejede sig om en ubemandet drone.

Kilder i Washington siger, at der ikke er nogen meldinger om, at den syriske hær bruger droner af den type, som blev skudt ned.

Også Reuters' amerikanske kilder siger, at de tror, dronen var russisk.

Dronen blev skudt ned cirka 90 kilometer nord for den syriske by Aleppo.

Tyrkiet er medlem af Nato, og landet har den næststørste stående styrke i den transatlantiske forsvarsalliance efter USA.

I marts sidste år skød tyrkerne et syrisk fly ned, da man sagde, at det havde fløjet over Tyrkiet uden tilladelse.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip