Tyrkiet: USA har ikke lov til at bruge vores flybaser

Tyrkiet har endnu ikke sagt god for, at USA må bruge landets flybaser som led i kampen mod jihadister fra Islamisk Stat (IS).

Det siger en embedsmand fra den tyrkiske regering ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Der er ikke nogen ny aftale med USA om Incirlik, siger embedsmanden med henvisning til en luftbase i det sydlige Tyrkiet, som USA ønsker at benytte.

- Forhandlingerne fortsætter baseret på de betingelser, som Tyrkiet har præsenteret, lyder det fra embedsmanden.

Meldingen kommer, efter at USA's Nationale Sikkerhedsrådgiver, Susan Rice, ifølge Reuters har sagt, at tyrkerne er gået med til at lade den USA-ledede koalition bruge baserne i forbindelse med angreb i Irak og Syrien.

Også en aftale om at træne moderate syriske oprørere skulle være på plads.

Hvis det lykkes at blive enige om brugen af baserne, kan USA's kampfly, der bomber den militante gruppe fra luften, nøjes med at flyve en kortere distance på missioner til eksempelvis byen Kobani, hvor jihadister rykker frem.

Kurdiske militsfolk forsøger at holde stand mod gentagne offensiver fra IS i den syriske grænseby Kobani, hvor der er frygt for, at den sidste flugtvej til Tyrkiet kan blive afskåret.

Siden Islamisk Stats offensiv mod byen begyndte i midten af september, er over 500 mennesker blevet dræbt, og omkring 200.000 i området er flygtet over grænsen til Tyrkiet.

Den amerikanskledede koalition har gennemført flere luftangreb mod IS omkring Kobani.

/ritzau/