Tyrkiets militær dræber mindst 10 PKK-militante

admin

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Tyrkiske krigsfly bombarderede onsdag PPK's stillinger i det sydøstlige Tyrkiet og i det nordlige Irak, hvor mindst 10 militante blev dræbt, siger sikkerhedskilder i Ankara ifølge Reuters.

Militæret har foretaget regelmæssige luftangreb mod den forbudte bevægelse i det bjergrige nordlige Irak, hvor PKK har baser nær den tyrkiske grænse.

Kampene mellem militæret og PKK (Kurdistans Arbejderparti) er eskaleret gennem længere tid, og der kommer dagligt rapporter om dræbte og sårede.

PKK tog tirsdag skylden for et bombeangreb i en forstad til den tyrkiske millionby Istanbul i sidste uge. Syv personer blev såret ved angrebet 12. maj.

Både Istanbul og særligt Ankara har de seneste måneder været ramt af flere bomber.

Otte tyrkiske soldater og seks medlemmer af PKK blev fredag dræbt under kampe i den sydøstlige Hakkarai provins. Siden januar er omkring 80 mennesker dræbt, og Tyrkiet er i forhøjet beredskab.

PKK erklærede i 2013 en ensidig våbenhvile, men den brød sammen sidste sommer, og den tyrkiske regering har svoret at rive organisationen op med rode.

PKK, der kæmper for et kurdisk hjemland i den sydøstlige del af Tyrkiet, indledte et væbnet oprør i 1984. Dengang krævede PKK uafhængighed, men kravet er siden blevet ændret til mere autonomi og rettigheder for det kurdiske mindretal.

/ritzau/Reuters