Tyrkiets præsident: Kobani er ved at falde

Kurderne i den strategisk vigtige by Kobani, der ligger på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet, er ved at have mistet kontrollen over byen.

Sådan lyder advarslen fra Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, der samtidig opfordrer til en fælles operation med landtropper for at få has på islamisterne fra Islamisk Stat.

- Terroren vil ikke slutte, med mindre vi arbejder sammen for en operation på landjorden. Der er gået måneder, men der er ikke opnået nogen resultater. Kobani er ved at falde, siger Erdogan i en tv-tale i den østlige tyrkiske by Gazaintep omkring 113 kilometer nordvest for Kobani.

- Jeg siger til Vesten. At bombe fra luften skaber ikke en løsning, siger Erdogan.

Tyrkiets parlament godkendte i sidste uge, at regeringen kunne sætte militæret ind mod jihadisterne fra Islamisk Stat, men indtil videre er der ikke offentliggjort nogen militære planer fra tyrkisk side.

- Vi følger angrebene på Kobani og andre byer med vore kurdiske brødre med stor bekymring, siger Erdogan.

- Vi ønsker blot fred i denne region. Tyrkiet er på vagt og er veludrustet mod enhver trussel mod vores land, siger præsidenten.

Ifølge iagttagere har Tyrkiet blandt andet været tilbageholdende med at yde støtte til de kurdiske styrker i Kobani, fordi de er allieret med PKK, der er stemplet som terrororganisation i Tyrkiet.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder er mindst 412 mennesker på begge sider blevet dræbt, siden Islamisk Stat indledte en større offensiv mod Kobani den 16. september.

Flere end 180.000 er flygtet fra regionen omkring Kobani mod Tyrkiet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip