Tyrkiets præsident kvidrer mod Twitter-forbud

Det er uacceptabelt at forbyde det sociale medie Twitter, sådan som den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, har truet med.

Det fastslår landets præsident, Abdullah Gül, fredag - på Twitter.

- Et totalt forbud mod sociale medier kan ikke godkendes, skriver han til sine knap 4,4 millioner følgere.

Premierminister Erdogans vrede over Twitter er blusset op i kølvandet på en skandaløs historie, der omhandler korruption i Erdogans inderkreds og er blevet spredt på det sociale medie.

Efter premierministerens trusler om helt at forbyde Twitter har tyrkiske internetbrugere natten til fredag meldt om omfattende problemer med at logge på mediet.

Flere af landets Twitter-brugere er i stedet blevet mødt af en besked, som Tyrkiets tilsynsmyndighed inden for telekommunikation angiveligt står bag.

Her nævnes fire kendelser som grund til at lukke Twitter.

Erdogan lagde ikke skjul på, at han foragter mediet, da han torsdag aften talte for sine tilhængere forud for lokalvalget den 30. marts.

- Vi vil udslette alt dette, sagde premierministeren, der anser korruptionssagen for at være en smædekampagne fra politiske modstandere.

- Det internationale samfund kan sige dit og dat. Jeg er fuldstændig ligeglad. Alle vil opleve, hvor magtfuld den tyrkiske republik er, sagde han til forsamlingen.

Præsident Abdullah Gül skriver fredag, at han håber, at problemerne med at logge på Twitter vil høre op hurtigst muligt.

Twitter, der har base i San Francisco, har udtalt, at man undersøger sagen, og virksomheden har samtidig udsendt et tweet om, hvordan tyrkiske brugere kan fortsætte på det sociale medie ved hjælp af sms.

For to uger siden sagde Erdogan, at Tyrkiet også kan forbyde Facebook og YouTube, som, han ligeledes mener, er blevet misbrugt af hans modstandere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip