Tyrkisk advokat: Mistanke i Hedegaard-sag var mangelfuld

Løsladelsen af den 27-årige BH, der er mistænkt for attentatet mod forfatter Lars Hedegaard, skyldes i virkeligheden sjusk fra Danmarks side, lyder det fra BH's tyrkiske forsvarer Okan Kadir Bektasoglu.

Det skriver det dansk-tyrkiske medie Haber.dk. Danmark havde ifølge advokaten leveret forkerte og utilstrækkelige oplysninger om sagen til de tyrkiske myndigheder.

- I udleveringsanmodning stod der, at BH var eftersøgt for drab. Jeg har jo undersøgt, at Lars Hedegaard ikke var blevet dræbt. Begrundelserne for anholdelse og fængsling var også mangelfulde.

- Der var næsten ingen beviser for, at det var BH, der var tale om. Og det konkrete signalement passede heller ikke på min klient. Derfor forlangte jeg, at han skulle løslades. Og det blev han så, siger Okan Kadir Bektasoglu til Haber.dk.

BH er også efterlyst internationalt via Interpol. Her er han efterlyst for "forsøg på drab" og ikke "for drab", oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi, som ikke har yderligere kommentarer til sagen.

BH ville ifølge advokaten faktisk gerne udleveres til Danmark. Han mente, at han var uskyldig og ville forsvare sig selv.

Advokaten ved ikke, hvornår BH blev løsladt. Han har heller ikke nogen oplysninger om, hvorhenne hans tidligere klient befinder sig.

- Nej, jeg ved ikke, hvor han befinder sig henne og jeg har ikke længere kontakt med ham, siger advokaten.

BH blev anholdt i april i år i lufthavnen i Istanbul i Tyrkiet. Han er danskpalæstinenser og efterlyst, fordi politiet mistænker ham for forsøg på drab på Lars Hedegaard.

De danske myndigheder har efterfølgende krævet at få ham udleveret til retsforfølgelse i Danmark. Men BH blev pludselig løsladt af de tyrkiske domstole og er siden forsvundet.

Det var allerede den 27-årige 8. juli, at en dommer frikendte BH, ifølge det tyrkiske medie Hürriyet.

Men Hürriyet skriver kun, hvilken dag at den 27-årige blev frikendt. Det er uvist, om han også blev løsladt denne dag.

Attentatforsøget mod Lars Hedegaard skete 5. februar sidste år ude foran forfatterens hjem på Frederiksberg i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip