Tyrkisk klub snyder dansk volley-anfører for løn

Anføreren på det danske volleyball-landshold, Kristian Knudsen, er havnet i en slem kattepine i Tyrkiet.

Siden Kristian Knudsen skrev kontrakt med den tyrkiske klub Çankaya Belediye Anka i november, har han ikke fået udbetalt en eneste krone i løn, selv om han har trænet og spillet kampe for klubben.

- Efter nogen tid spurgte jeg, hvornår der ville blive udbetalt løn. Én uge lød svaret. Men ugen efter var svaret det samme. Klubben blev ved med at love, at lønnen ville komme om en uge, men det skete bare ikke.

- Det betød, at jeg sad på et lille, kedeligt hotelværelse sammen med min kæreste og hele tiden måtte bruge af mine opsparede penge, hvis vi skulle nogle steder hen eller spise noget andet end kedelig hotelmad, siger Kristian Knudsen i en pressemeddelelse.

Klubbens andre spillere fik heller ikke udbetalt deres løn, og til sidst fik Kristian Knudsen nok.

- Jeg lagde pres på dem og sagde: "Betal eller jeg stopper". Jeg havde jo udført mit arbejde; trænet hver dag og spillet kampe. Men der skete ikke noget. Jeg fik nok og tog hjem. Jeg håber ikke, at jeg skal derned igen, siger Kristian Knudsen.

Ud over den manglende løn tøver klubben med at give Kristian Knudsen sin spillerlicens tilbage.

- Jeg er låst. Lige nu går jeg bare og venter, men de bliver hele tiden ved med at sige, at jeg får min spillerlicens i morgen. Det har de gjort i nogle uger nu.

- Jeg var ellers rigtig glad for, at jeg skulle spille i Tyrkiet. Men klubben har ingen respekt for spillerne, som gør deres arbejde. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg havde aldrig drømt om, at man kunne være så uprofessionel i så god en liga, siger han.

Kristian Knudsen er langt fra den første udenlandske idrætsudøver, der ikke får udbetalt sin løn i Sydeuropa.

I 2011 vendte fodboldspilleren Kasper Risgård hjem til dansk fodbold, efter han i en længere periode ikke fik udbetalt løn i den græske klub Panionios.

/ritzau/

 

Dagens Gossip