Tyrkisk militær dræber 10 PKK-militante

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har dræbt ti militante kurdere i det sydøstlige Tyrkiet, oplyser militæret.

Det sker få dage efter et blodigt bombeangreb i hovedstaden, Ankara, der kostede 97 mennesker livet. Angrebet fik det forbudte kurdiske arbejderparti, PKK, til at erklære en ensidig våbenhvile.

Drabene på de 10 PKK-folk fandt sted tirsdag. Syv af dem blev dræbt i et luftangreb, mens tre andre mistede livet i sammenstød med tyrkiske sikkerhedsstyrker, oplyser militæret.

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, beskylder både Islamisk Stat og PKK for at have spillet en rolle i angrebet i Ankara, som er det værste terrorangreb i Tyrkiet i nyere tid.

- Vi arbejder på at efterforske de to terrororganisationer, Daesh (Islamisk Stat, red.) og PKK, for vi har sikre beviser på at selvmordsbomberne har forbindelse til Daesh, men også nogle bånd til PKK-grupper, siger Davutoglu i et interview med Reuters.

Det dobbelte selvmordsangreb i Ankara var rettet mod en fredsdemonstration, der havde deltagelse af prokurdiske grupper og venstrefløjsorganisationer.

Militæret har stort set dagligt angrebet PKK, siden den tyrkiske hovedstad blev ramt af det blodige angreb lørdag.

Kurdiske politikere i Tyrkiet afviser premierministerens påstand om, at PKK kunne finde på at angribe demonstrationen i Ankara.

Der er fortsat ingen grupper eller enkeltpersoner, der har taget skylden for det blodige terroranslag.

Konflikten mellem Tyrkiet og PKK er taget til i styrke, efter at en toårig våbenhvile kollapsede i juli og forplumrede udsigten til at fortsætte de fredsforhandlinger, der dog havde ligget stille i en periode.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip