Tyrkisk regering fyrer 16 politichefer landet over

Tyrkiets regering har fyret politicheferne i 16 provinser landet over, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Dogan.

Afskedigelserne, der sker på dekret fra indenrigsministeren, er de seneste i en større udrensning i politiet, og de følger i kølvandet på en omfattende korruptionsundersøgelse, som politiet leder.

Premierminister Recep Tayyip Erdogan er oprørt over korruptionsefterforskningen, som han beskylder for at være et forsøg på at underminere hans regering.

Tre ministre i Erdogans regering har været tvunget til at forlade deres poster, efter at undersøgelserne blev indledt, og premierministeren måtte foretage en ministerrokade i december.

De fyrede politichefer kommer blandt andet fra store byer som Ankara, Izmir og Antalya, skriver det tyrkiske nyhedsbureau.

Hundredvis af betjente er blevet fyret eller flyttet til andre afdelinger i landet, siden korruptionsundersøgelsen begyndte 17. december, og tirsdag kom turen til 350 politifolk i Ankara.

Erdogans støtter beskylder den amerikansk-støttede islamiske prædikant Fethullah Gülen - som fortsat har tætte bånd til politiet og retsvæsnet - for at have medvirket til at sætte gang i den korruptionsundersøgelse, der svækker Erdogan.

Gülen var tidligere allieret med Erdogan.

Erdogans regerende islamistiske parti, Retfærdigheds- og Udviklingspartiet (AKP), bygger til dels på Gülens arbejde med at tæmme den stærke militærmagt i landet.

Der har været flere kup i Tyrkiet i nyere tid, senest i 1997.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip