Tyrkiske soldater får to måneders fængsel for flugtforsøg

En græsk domstol har torsdag idømt otte tyrkiske militærfolk to måneders betinget fængsel for at flygte til Grækenland efter kupforsøget i Tyrkiet natten til lørdag.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

De tre majorer, tre kaptajner og to oversergenter stod anklaget for ulovlig indrejse, efter at de lørdag middag landede i byen Alexandroupolis i det nordlige Grækenland i en tyrkisk militærhelikopter.

De otte formodede kupmagere, der blev anholdt af de græske myndigheder med det samme, har alle søgt om politisk asyl i landet.

Soldaterne vil forblive i politiets varetægt i Grækenland, mens de venter på at få deres asylanmodninger behandlet.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har tidligere sagt til den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, at asylansøgerne vil få deres sag behandlet hurtigt. Han har samtidig understreget, at det kommer til at foregå efter gældende lovgivning.

Hvis ikke soldaterne får asyl i landet, venter der dem sandsynligvis en militær retssag i Tyrkiet. Her frygter de, at de vil blive dræbt.

Det fortæller en af forsvarsadvokaterne efter torsdagens domsafsigelse.

- De er overbeviste om, at de - på den ene eller anden måde - vil miste livet i Tyrkiet, siger Vasiliki Ilia Marinaki, der repræsenterer fire af mændene, ifølge Reuters.

- Uanset om dødsstraffen bliver genindført, er de sikre på, at de i sidste ende vil blive dræbt.

Tyrkiet afskaffede dødsstraffen i 2004, men præsident Erdogan har sagt, at det kan blive nødvendigt at drøfte "folkets krav" om at genindføre den.

De tyrkiske myndigheder har stemplet de otte mænd som "forrædere" og bedt Grækenland om at udlevere dem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip