Tysk ambulance jagtet af svensk politi

En tysk indregistreret ambulance blev sent fredag aften jagtet og standset af svensk politi i Småland. Politiet var blevet ringet op af flere personer, der havde set bilen køre i høj fart med blå blink og sirenen i gang på de smålandske veje.

Da politiet nåede op på siden af den tyske ambulance og fik bragt den til standsning i byen Värnamo, var der en forklaring på den ikke helt almindelige udrykning.

Vagthavende Bo Gunnarsson fra politiet i region Jönköping siger, at hans kolleger, der standsede ambulancen, ikke er så gode til tysk, men de fandt ud af, at der var tale om en transport for en tysk organisation.

Manden, der var alene i ambulancen forklarede politiet, at han sammen med en kollega var i Småland for at hente en ældre tysk statsborger uden for Eksjö. Undervejs var kollegaen pludselig blevet syg, hvilket fik føreren til at køre til sygehuset i Eksjö i høj fart med udrykning.

- Da det lykkedes at standse ambulancen. fortæller føreren, at han er på vej tilbage til Tyskland for at hente en anden bil af en eller anden grund. Om det drejede sig om en større bil for at kunne køre begge patienter, stod ikke klart, siger Gunnarsson til Aftonbladet.

Føreren har fået klar besked af politipatruljen på stedet og besked om de gældende trafikregler i Sverige.

- Jeg har arbejdet i politiet i mange år og er stødt på mange mærkelige episoder. Det her er helt afgjort en af dem. Men vi betragter manden som troværdig. Han er identificeret, og der er intet, der tyder på, at tingene ikke er, som han har forklaret, siger Gunnarsson.

Angiveligt er ambulancen ifølge det svenske politis oplysninger nu på vej tilbage til Tyskland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip