Tysk arbejdsret erklærer Lufthansa-strejke for ulovlig

09/09/2015 15:35

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den pilotstrejke, der har forstyrret mere end 140.000 Lufthansa-passagerer de seneste dage, ser ud til at slutte nu.

Arbejdsretten i Frankfurt i delstaten Hessen, hvor Lufthansa har hovedkontor, har erklæret strejken ulovlig.

Ifølge nyhedsbureauet mener retten ikke, at piloternes kamp for at få mere indflydelse i Lufthansa-koncernens nye lavprisselskab, Eurowings, retfærdiggør en fortsættelse af arbejdsnedlæggelsen.

Spørgsmålet er så, om rettens kendelse når at få indflydelse på onsdagens drift, der allerede har været voldsomt forstyrret.

Piloterne protesterer mod selskabets strategi om at flytte flere ruter og mere personale over i Eurowings-regi med deraf forringede arbejds-, pensions- og lønvilkår.

Derfor er parterne fortsat ikke blevet enige om en ny overenskomst.

Der er tale om den 13. Lufthansa-strejke siden april 2014, og denne gang påvirkede den flere end 1000 afgange.

Spørgsmålet er så, om der er flere på vej. Fagforeningen Vereinigung Cockpits talsmand, Markus Wahl, protesterer i hvert fald mod, at Lufthansa denne gang er gået rettens vej i stedet for at forhandle om en løsning.

- Koncernledelsen er nødt til at forstå, at man ikke kan drive en servicevirksomhed uden at have personalet med, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Strejken påvirkede onsdag også flytrafikken til Danmark. Alle afgange til og fra København blev aflyst. Det samme gjorde to af de tre afgange til Billund, mens Aalborg Lufthavn ikke blev berørt.

/ritzau/