Tysk centralbankchef advarer Merkel mod grexit

Chefen for den tyske centralbank, Jens Weidmann, har advaret forbundskansler Angela Merkels regering om, at en græsk udtræden af eurozonen vil flå milliarder af euro ud af det tyske budget, skriver den tyske avis Handelsblatt søndag og citerer tyske regeringskilder.

Avisen siger, at Weidmann har advaret om, at omkostningerne ved grexit, som den græske udtræden betegnes, vil ramme den tyske centralbank Bundesbanks indtjening, som igen indgår i det tyske statsbudget.

Handelsblatt skriver videre, at Bundesbanks tab vil blive større end 14,4 milliarder euro (108 milliarder kroner), som allerede er sat til side i bestemmelser knyttet til gældskrisen i eurozonen, fordi det vil medføre tab på græske værdipapirer, købt af centralbanken.

- Dette vil ikke være tilstrækkeligt i tilfælde af grexit, skriver Handelsblatt videre uden at angive, hvem der har været kilde til oplysningerne.

En talsmand for Bundesbank afviste at kommentere avisens oplysninger, og det samme gjorde en talsmand for den tyske regering. Heller ingen i det tyske finansministerium ønskede at udtale sig om centralbankchefens udlægning af krisen i Grækenland.

Udtalelserne i Handelsblatt søndag kommer samtidig med, at Grækenland går til folkeafstemning om, hvorvidt de skal sige ja eller nej til endnu en økonomisk hjælpepakke på strenge betingelser fra långiverne.

Siden 2010, da den græske økonomiske krise for alvor brød ud, har Athen modtaget 240 milliarder euro i nødhjælpslån fra EU og Den Internationale Valutafond (IMF).

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip