Tysk dødspilot opsøgte 41 læger - frygtede blindhed

Skrevet af admin

12/06/2015

Mest læste i dag

Den tyske andenpilot, som med vilje lod et passagerfly styrte ned i Sydfrankrig med 150 mennesker om bord, opsøgte 41 forskellige læger i de fem år, der førte op til ulykken.

Det oplyser den franske anklagemyndighed. Det er helt nye oplysninger i sagen om flyet fra Germanwings, der styrtede 24. marts.

Andreas Lubitz, der tidligere havde haft et nervesammenbrud og led af depressioner, opsøgte alene i den sidste måned af sit liv syv læger. Udslagsgivende for det var, at han led af en tvangsforestilling om, at han var ved at blive blind.

Lubitz forskansede sig den 24. marts i cockpittet i flyet fra Lufthansa-selskabet Germanwings og ville ikke lukke kaptajnen ind igen en time efter, at flyet var lettet fra Barcelona med kurs mod Düsseldorf.

Over de franske alper programmerede han automatpiloten til at styrte flyet, mens kaptajnen forgæves forsøgte at slå døren til cockpittet ind med en økse.

- Den franske straffelovgivning forbyder mig at indlede en mordundersøgelse, fordi gerningsmanden er død, siger anklageren Brice Robin i Marseille, hvor sagen ligger.

Han siger, at selve undersøgelsen nu udvides, så det kan fastlås, om der er andre end andenpiloten selv, der kan holdes ansvarlig for de mange dræbte passagerer og besætningsmedlemmer.

Ud over at have frygtet at være mentalt syg har Lubitz også lidt af en forestilling om, at han ville blive blind. Ifølge Robin led han af en "psykose".

Adskillige af de læger, som er blevet udspurgt af den franske anklager, siger, at Lubitz havde klaget over, at han havde mistet 30 procent af sit syn, at han så lysglimt og var så lammet af rædsel, at han knap kunne sove.

Ingen af lægerne afslørede over for myndighederne hans tilstand og henviste til lægers tavshedsløfte.

/ritzau/AFP