Tysk dom kan være bombe under fodboldkontrakter

En netop afsagt dom ved den tyske arbejdsretsdomstol kan sende chokbølger gennem hele fodboldens verden - langt ud over de tyske grænser.

Den 36-årige tidligere Mainz-målmand Heinz Müller havde lagt sag an mod sin gamle arbejdsgiver, fordi han mente, at han burde have samme rettigheder som medarbejdere i andre brancher. Altså, at han var ansat, indtil han ønskede at opsige sin stilling.

Det har retten nu givet Müller medhold i, og hvis dommen fastholdes, når den skal behandles længere oppe i retssystemet, vil det i den grad ændre forholdene for både spillere og klubber.

Ruth Lippa, talsmand for arbejdsretsdomstolen, forklarer om dommen:

- En professionel fodboldspillers arbejde og præstationer retfærdiggør ikke en tidsbegrænset kontrakt, siger hun ifølge VG.

Det var ellers nogle af de argumenter, som Mainz lagde til grund for, at den indgåede kontrakt med Müller var lige efter bogen.

Mainz påpegede også, at en spillers alder har stor indflydelse på spillerens værdi for klubben, hvorfor tidsubegrænsede kontrakter ikke ville give mening.

Klubpræsidenten i Mainz, Harald Strutz, er chokeret over dommen.

- Hvis vi skal give alle spillere tidsubegrænsede kontrakter, får vi 50-60 spillere i truppen, siger han ifølge den norske avis.

- Dette kan få ligeså stor betydning som Bosman-dommen, fastslår Strutz.

Klubben slår samtidig fast, at den vil anke dommen, hvis afgørelsen fastholdes længere oppe i retssystemet.

Heinz Müller skiftede i 2009 til Mainz på en treårig aftale.

I 2012 forlængede parterne så aftalen med de to år, ligesom det ofte sker i fodboldens verden, men den kontrakt var den nu klubløse målmand åbenbart ikke tilfreds med efterfølgende.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip