Tysk fodboldboss: Uefa er klar til at forlade Fifa

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) er klar til at trække sig ud af Fifa, hvis ikke der kommer mere åbenhed i verdensfodboldforbundet.

Sådan lyder truslen fra chefen for den tyske fodboldliga, Reinhard Rauball, som reaktion på, at Fifa foreløbig har nægtet at offentliggøre rapporten om tildelingen af VM i 2018 og 2022, som juristen Michael Garcia afleverede tidligere på året.

I stedet har Fifa nøjedes med at udsende et referat, som Garcia selv ikke mener giver et dækkende billede af rapporten, men så let skal Fifa ikke slippe, mener Rauball.

- Ikke blot den etiske komités afgørelse skal offentliggøres, men også Michael Garcias anklageskrift, så det bliver klart, hvad anklagerne er, og hvordan de er blevet behandlet. Det må frem i offentligheden. Kun sådan kan Fifa vinde noget af sin tabte troværdighed tilbage.

- Hvis det ikke sker, og denne krise ikke bliver løst på en troværdig måde, må vi tage spørgsmålet op, om vi overhovedet har noget at gøre i Fifa. En mulighed, som skal overvejes alvorligt, er, at Uefa river sig fri af Fifa, siger Reinhard Rauball til fodboldmagasinet Kicker.

Tyskerens trussel om skilsmisse i det, Fifa selv kalder "fodboldfamilien", kommer efter, at en række andre europæiske fodboldledere har krævet rapporten offentliggjort.

Også DBU's formand, Jesper Møller, har opfordret til, at "alle sten bliver vendt", så det endegyldigt kan slås fast, om tingene foregik efter bogen, da Fifa tildelte Rusland og Qatar de to kommende VM-slutrunder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip