Tysk fodboldlegende forsvarer Andreasen efter armscoring

Den danske fodboldspiller Leon Andreasen får nu opbakning fra uventet kant, efter at han i weekenden scorede med armen i Hannover 96's kamp mod FC Köln i Bundesligaen.

Det Tyske Fodboldforbund (DFB) indledte tirsdag en officiel undersøgelse af det kontroversielle mål. Men det er en forkert beslutning, mener den tidligere tyske landsholdsangriber Rudi Völler, der nu er sportsdirektør i Bayer Leverkusen.

- Jeg mener, at det er en forkert og for hård beslutning, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa efter Leverkusens Champions League-kamp mod AS Roma tirsdag aften.

Uagtet Völlers mening er der en vis sandsynlighed for, at DFB's undersøgelse munder ud i karantæne eller en anden straf til den danske midtbanespiller.

I 2004 scorede angriberen Oliver Neuville et mål med hånden for Borussia Mönchengladbach og fik to dages karantæne for den usportslige episode.

Samtidig har Leon Andreasen erkendt, at han tog armen til hjælp.

- Der var klart hånd på bolden. Jeg mærkede bare, at noget ramte mig på armen, men det hele gik så stærkt, sagde Andreasen til tysk tv efter opgøret.

Dommeren Bastian Dankert erkendte efter at have set tv-billeder af episoden, at det var en fejldom at anerkende målet.

Målet betød, at Hannover 96 vandt kampen mod FC Köln og strøg op i tabellen efter en sløj start i Bundesligaen.

Rudi Völler spillede i alt 90 kampe for Vesttyskland og Tyskland og scorede 47 mål. Han var også tysk landstræner fra 2000 til 2004.

/ritzau/

 

Dagens Gossip