Tysk hest sejrer i legendarisk galopløb i Melbourne

Australien stod nærmest stille i godt tre minutter tirsdag eftermiddag lokal tid, da den 154. udgave af galopløbet Melbourne Cup gik i gang. Og de mange tilskuere på Flemington Racecourse i Melbourne og foran tv-skærme på pubber og arbejdspladser blev vidne til et spændende og tæt løb.

Først på opløbsstrækningen af det 3200 meter lange løb rykkede den tyske hest Protectionist med den engelske jockey Ryan Moore i sadlen sig fri af feltet og strøg først over målstregen med et forspring på tre længder.

Det er den første tyske sejr i Melbourne Cup, som anses for at være en af sportens mest prestigefyldte løb.

Sejrsglæden blev dog spoleret af en tragisk hændelse, da forhåndsfavoritten, den japansk-trænede Admire Rakti, kollapsede på vej til stalden efter løbet og døde.

Ifølge Sydney-avisen Daily Telegraph blev der satset omkring 800 millioner dollar eller over fire milliarder danske kroner på væddeløbet. Præmiesummen i løbet er på 6,2 millioner dollar (knap 37 millioner danske kroner).

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip