Tysk kiks sikrer Rusland guld og sølv i parløb

Der var drama for alle pengene, da kunstskøjteløberne skulle fordele OL-medaljerne i parløb mellem sig. Og det endte til tilskuernes store begejstring i en rendyrket russisk triumf.

Efter tirsdagens frie program førte forhåndsfavoritterne Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov, og målet har i lang tid været klart; kun guld ville begejstre parret, der længe har været i storform.

Formen var intakt, og parret holdt til presset. De vandt tirsdagens korte program og leverede i onsdagens frie program en stort set fejlfri indsats, selv om det blev til en enkelt berøring af isen med en hånd. Guldet i hus i sikker stil.

Værre gik det for det tyske par Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, der lå toer inden det afgørende frie program. Tyskerne var sidste par på isen og vidste, at de skulle løbe fejlfrit for at have en lille chance for at nappe det guld, der var deres mål.

Det pres stod de ikke for. Tidligt røg Robin Szolkowy på bagdelen efter et spring, og mod slutningen af programmet faldt også Aliona Savchenko.

De to graverende fejl var dyre, men parret fik trods alt bronze - akkurat som i Vancouver i 2010. Ved den lejlighed fik russerne skuffende ingen medalje i parløb, i stedet gik både guld og sølv til Kina.

Ærgrelsen hos tyskerne var tydeligvis større end glæden over trods alt at få en olympisk medalje med hjem igen.

Til gengæld var glæden stor hos russerne. Både hos guldparret og hos Ksenia Stolbova og Fedor Klimov, der kravlede op på sølvpladsen på grund af et flot frit program - og de tyske kiks.

Det kinesiske par Qing Pang/Jian Tong, der vandt OL-sølv i 2010, leverede et fint program onsdag, men sværhedsgraden var ikke høj nok til, at det rakte til medalje - de tyske kiks til trods. Kineserne måtte nøjes med fjerdepladsen.

Indtil videre er der stor russisk succes på hjemmebanen i Iceberg Skating Palace. Russerne vandt tidligere ved legene guld i holdkonkurrencen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip