Tysk klasse og arrogance venter U21-landsholdet ved EM

Serbien, Danmark og Tjekkiet. Og så hurtigt videre i teksten.

Sådan var stemningen i Tyskland, da den tjekkiske fodboldlegende Pavel Nedved ved lodtrækningen sidste år parrede supermagten med ovennævnte modstandere i gruppe A ved U21-EM i Tjekkiet.

- Tyskerne forventer, at de er i semifinalen, og så glæder de sig til at se, hvem de skal møde, fortæller Danmarks anfører, Jannik Vestergaard, før lørdagens kamp mod Tyskland ved EM.

- Det er den form for selvtillid, selvsikkerhed og måske lidt arrogance, et land som Tyskland har.

- Jeg tror ikke, de ser os som seriøse modstandere i gruppespillet. Vi må se, om vi kan drille dem lidt, siger den 22-årige midterforsvarer, der har tysk mor, og som de seneste fem år har spillet i Tyskland. Først for Hoffenheim og siden i vinter for Werder Bremen.

Emil Berggreen er en anden i den danske EM-trup, der har mærket den tyske selvsikkerhed.

Angriberen skiftede i vinter fra Hobro til Eintracht Braunschweig i 2. bundesliga.

- Jeg tror, de undervurderer os. Også fordi jeg lidt møder en arrogance fra tyskerne, siger 22-årige Emil Berggreen.

- For eksempel når de spørger, om niveauet i Superligaen svarer til den tredjebedste række i Tyskland. Det bliver man jo lidt irriteret over, så vi vil rigtig gerne vise, at vi kan udfordre dem.

- Jeg plejer at sige, at niveauet i den danske liga svarer til den næstbedste række i Tyskland. Tempoet er højere i 2. Bundesliga, men holdene organiserer sig lidt bedre i Superligaen, siger angriberen, der blev skiftet ind til sidst i Danmarks 2-1-sejr over Tjekkiet.

En af Danmarks største profiler Pierre-Emile Højbjerg forventer en svær kamp i Eden Arena i Prag.

- Det bliver nok en kamp, hvor Tyskland kommer til at styre spillet. Men vi skal have fat i bolden og vise, at vi er dygtige fodboldspillere.

- Tyskland har en kultur, som gør, at man er vant til at vinde hver gang. Det er en speciel vinderkultur, men vi har et godt hold, og vi er nødt til at tro på, at vi kan spille med, siger den 19-årige midtbanespiller fra Bayern München.

Tyskland kan stille med profiler som målmanden Marc-André ter Stegen fra FC Barcelona, midtbanespilleren Emre Can fra Liverpool og offensivspilleren Kevin Volland fra Hoffenheim.

Kampen i Eden Arena i Prag begynder klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip