Tysk kvinde har i 25 år afvist sommertid

En kvinde i den tyske region Allgäu afviser at stille tiden frem i en opsigtvækkende protest mod sommertid, der har fået hende til at gå i retten mange gange i de seneste 25 år.

Det rapporterer en tv-station i den sydlige tyske delstat Bayern.

Den 59-årige Ute Neu, som er mor til fire, begyndte i første omgang at gøre indsigelser mod sommertid i 1990, da hun mente, at det var forstyrrende for hendes børn at blive tvunget ud af sengen en time tidligere, end de var vant til.

Da hun holdt fast på sin ret og først bragte børnene frem til skolen en time senere end alle andre, blev hun tvunget i retten. Dommeren afviste dog sagen, som fik stor mediedækning.

Da Ute Neu året efter gentog sin protest blev hun idømt en bøde på omkring 1000 mark (omkring 4.000 kroner).

Neus protester mod reguleringen af tiden har også omfattet en kampagne og indsamling af underskrifter, men den har ikke ført til resultater for hende.

- Sommertid er det rene vrøvl, siger den tyske kvinde, som insisterer på at leve i vintertid. Hvis hun få en tid hos lægen klokken 09, så skriver hun konsekvent klokken 08 i sin kalender.

I et interview med avisen Merkur-Online siger den 59-årige, at Rusland ikke har sommertid, og at der i Frankrig er en bevægelse for at få den afskaffet.

Reglerne om sommertid, der er indført for at få det meste ud af dagslyset, er fastlagt i et EU-direktiv. Omkring af verdens 70 lande har i dag indført ordningen.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip