Tysk landsholdsspiller står til dopingkarantæne

Den tyske håndboldlandsholdsspiller Michael Krause fra Frisch Auf Göppingen, risikerer nu en længere karantæne på grund af doping-forsømmelse.

Over en periode på 18 måneder har Michael Krause forsømt at melde sine opholdssteder således, at han er tilgængelig for dopingkontrollanterne.

Derfor har det tyske håndboldforbund og antidopingkommission nu indledt en dopingsag mod ham. Det skriver det tyske sportsmagasin Kicker.

Sagen svarer til den danske cykelrytter Alex Rasmussens sag om indberetninger af det, man i cykelsporten kender som "whereabouts". Rasmussen fik halvandet års karantæne.

I det tyske håndboldforbund understreger man, at Krause ikke er testet positiv og ikke har en dopingfortid, men som antidopingorganisationen kræver, tager tyskerne alligevel sagen alvorligt.

- Jeg må gøre det klart, at Michael ikke har afgivet en positiv dopingprøve. Derimod har han forsømt sin pligt til at melde sig, siger håndboldforbundets præsident Bernhard Bauer.

I modsætning til i cykelsporten, hvor tre fejl i løbet af 18 måneder giver karantæne, tror Bernhard Bauer ikke umiddelbart, at Krause får karantæne - omend tyskerne ønsker at overholde Wadas kodeks.

- Jeg må desværre slå fast, at Michael Krause ikke er blevet voksen. Han er nødt til at lære det.

Tyskland missede kvalifikationen til VM i Qatar til januar, men har siden fået tildelt et wildcard af det internationale håndboldforbund. Et wildcard, som Island mener at have krav på.

I lyset af den sag har tysk håndbold mindst af alt brug for en dopingsag.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip