Tysk ledighed er rekordlav trods flygtningekrise

Tysklands arbejdsløshed forblev historisk lav i februar til trods for indstrømningen af flygtninge, og genopretningen fortsætter i Europas største økonomi, viser nye officielle tal.

Arbejdsløsheden, som er et udtryk for det totale antal ledige målt i forhold til hele landets arbejdsstyrke, var i både januar og februar på 6,2 procent.

- I rene tal er antallet af arbejdsløse i forbundsrepublikken i sæsonkorrigerede tal 2.723 million, hedder det i en erklæring fra det føderale departement for arbejde.

De nye tal i er i overensstemmelse med de fleste økonomers forventninger.

For øjeblikket er ledigheden på det laveste niveau siden Tysklands genforening i oktober 1990 - knap et år efter Berlinmurens fald 9. november 1990.

I ikke sæsonkorrigerede tal er antallet af arbejdsløse også faldet - med 9250 til 2.91 million.

- Den tyske økonomi var karakteriseret af en moderat opgang i 2015, hedder det i den officielle statistik.

I 2016 ventes den tyske økonomi at fortsætte med et moderat opsving i 2016 som følge af stor efterspørgsel på hjemmemarkedet, hvilket har afbødet negative følger af et fald i den udenlandske efterspørgsel - blandt andet i Kina og i andre dynamiske økonomier.

Den årlige vækst i Tyskland sidste år var på 1.7 procent.

Stigende produktion og større ordrer har været med til øge aktiviteten i de østeuropæiske lande, som er stærkt afhængige af eksport til de rigere lande i den vestlige del af Europa - først og fremmest Tyskland.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip