Tysk målmand taber kamp mod fodboldens kontraktsystem

Tyske fodboldklubber kan ånde lettet op, efter at retten i delstaten Rheinland-Pfalz har afvist den tidligere Mainz-målmand Heinz Müllers klage over fodboldspilleres ansættelsesforhold.

Müller mener, at fodboldspillere skal have samme vilkår som andre arbejdstagere, som ifølge tysk lov er at betragte som fastansat, hvis de har været tilknyttet samme arbejdsplads i to år.

Men retten har tirsdag slået fast, at klubberne også fremover har ret til at give fodboldspillere tidsbestemte kontrakter ud over de to år.

Havde Müller fået medhold, frygtede klubberne store konsekvenser svarende til Bosman-dommen i 1990'erne, der grundlæggende ændrede transfersystemet.

- Hvis vi skulle give alle spillere kontrakter uden tidsfrist, ville vi have 50 eller 60 spillere i truppen, siger Mainz' præsident, Harald Strutz, ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Hos os er der stor lettelse. Det er ikke blot en sejr for Mainz 05, men for hele den professionelle sport, siger Strutz.

Müller trak Mainz i retten, efter at han i vinteren 2014 blev sendt ud af førsteholdstruppen og dermed både mistede muligheden for at tjene præmiepenge og score en automatisk kontraktforlængelse, der var afhængig af et bestemt antal spillede kampe.

Ved kontraktudløbet et halvt år senere havde den dengang 36-årige Müller været på kontrakt i Mainz i fem sæsoner.

Da bad han retten tage stilling til, om han havde ret til fastansættelse, men det blev afvist med henvisning til fodboldspilleres job ikke er sammenligneligt med det øvrige arbejdsmarked.

Heinz Müller og hans advokat har endnu ikke besluttet, om de vil anke dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip