Tysk politi mistænker fem for at ville bombe flygtninge

19/04/2016 12:38

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Tysk politi har tirsdag anholdt fire mænd og en kvinde nær Dresden på mistanke om, at de har dannet en højreorienteret militant gruppe og var i færd med at planlægge angreb med sprængstoffer mod asylansøgere.

Det oplyser den offentlige anklager i Tyskland.

Flere end 200 politifolk og statslige embedsmænd deltog i anholdelsesaktionen af de fem tyske statsborgere, der er mellem 18 og 39 år.

De mistænkes for at planlægge bombeangreb mod centre, der huser asylansøgere, oplyser anklageren.

Samtidig mener myndighederne, at gruppen har anskaffet sig eksplosiver af forskellig art fra Tjekkiet.

Ifølge tysk politi var de fem med til at danne "Gruppe Freital" - opkaldt efter en forstad til Dresden - i juli sidste år eller tidligere.

De mistænkte menes at have udført tre angreb i september og oktober sidste år: To angreb mod flygtningehjem i Freital og et angreb mod et venstreorienteret boligprojekt i Dresden, hvor vinduer blev blæst ud, så en asylansøger fik skrammer i ansigtet.

Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

De fem er mistænkt for blandt andet drabsforsøg, legemsbeskadigelse og for at være medlemmer af en terrororganisation.

Tre andre mænd i sagen, herunder gruppens to formodede ledere, er allerede varetægtsfængslet. Politiet mener, de står bag en eksplosion.

Tyskland har det seneste år oplevet en kraftig stigning i antallet af højreekstremistiske angreb som følge af en stor tilstrømning af flygtninge og migranter til landet.

/ritzau/Reuters