Tysk politi sender horde af udenlandske tyve til Danmark

Tysk politi har anholdt en stribe udlændinge, som alle er sigtede for at have begået tyverier i Danmark. De bliver i næste uge sendt tilbage til Danmark til retsforfølgelse.

Det oplyser Sydjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Mandag bliver tre serbere - anholdt ved Rostock havn af tysk politi - fremstillet i grundlovsforhør i Danmark.

Da det tyske politi den 24. september kiggede i deres Ford Transit, lå der cykler, som har vist sig at være stjålet i Danmark, blandt andet på Falster.

Tirsdag kommer turen til to polske mænd. De blev den 16. september stoppet af tysk politi på Autobahn 24 med masser af værktøj samt en havetraktor, som har vist sig at være stjålet i Løgumkloster samme nat. Der var værdier for mindst 70.000 kroner.

De er varetægtsfængslet i Danmark in absentia, men vil blive fremstillet, når de kommer til landet i næste uge.

Onsdag returnerer tysk politi en litauisk mand. Han blev den 19. september stoppet på den tyske autobahn med adskillige cykler, der er meldt stjålet i Aalborg-området samt i Aarhus og København. Manden har i forvejen indrejseforbud i Danmark.

Fredag ankommer endnu to polakker til Danmark. De blev den 12. oktober stoppet i en polsk trækker, der havde en ny dansk køletrailer med.

Det viste sig, at traileren var stjålet fra Dofovej i Vejle med chokolade til en værdi af 500.000 kroner om bord. Selve traileren har desuden en værdi af omkring 700.000 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip