Tysk politiker anklages for racisme over for sportshelt

admin

425 uger siden

|

30/05/2016

Dagens topnyheder

Det har vakt stor vrede, at et ledende medlem af det højreorienterede tyske parti Alternative für Deutschland (AfD) har fremsat stærkt diskriminerede bemærkninger om den farvede fodboldspiller Jérôme Boateng.

Den 27-årige Boateng spiller for mesterklubben Bayern München og stiller om to uger op for det tyske landshold ved EM i fodbold. Han var også med, da Tyskland for to år siden vandt verdensmesterskabet i Brasilien.

Det er AfD's næstformand, Alexander Gauland, der i et interview til Frankfurter Allgemeines søndagsavis siger, at "folk anser ham for at være en god fodboldspiller".

- Men de ønsker ikke at have en Boateng som deres nabo.

AfD stormer i disse måneder frem i meningsmålinger. Partiet har primært levet højt på sin kritik af flygtninge.

Boatengs far er fra Ghana og moderen fra Tyskland. Han er født i Berlin. Han er blot en af flere tyske landsholdsspillere med en hel eller delvis fremmed baggrund.

Tyskland justitsminister, Heiko Maas, siger, at Gaulands bemærkning er uacceptabel.

- Folk, som siger ting som det her, afslører sig selv og ikke bare som dårlige naboer, mener Maas.

Lederen for den tyske fodboldunion, Reinhard Grindel, kalder det dårlig stil at misbruge en landsholdsspiller på den måde for at føre en politisk sag til torvs.

- Jérôme Boateng har støtte fra hele Tyslands professionelle fodboldverden, både som sportsmand og som person, siger han.

Historien er ude over hele Tyskland og bliver livligt kommenteret på Facebook. Der er ikke megen opbakning til AfD's næstformand.

Partiets formand, Frauke Petry, forklarer til avisen Bild, at "Gauland kan ikke huske, om det var den kommentar, han fremsatte". Men hun undskylder over for Boateng og skriver på Twitter, at han "helt berettiget er en del af landsholdet".

/ritzau/dpa