Tysk politiker dømmes på grund af nazitatovering

En tysk højreorienteret politiker har fået en betinget dom tirsdag på grund af en tatovering af Auschwitz og af et nazistisk slogan, som oprindeligt stammer fra en anden koncentrationslejr.

Marcel Zech er medlem af byrådet for NPD i en by lidt nord for Berlin, og han er blevet dømt i en sag, hvor strafferammen var op mod fem år for at opildne til racehad.

Anklageren mener, at straffen er for mild.

- Vi bad om ti måneders fængsel, og retten gav ham en seks måneders betinget straf, siger Wilfried Lehmann efter retsmødet.

- Derfor overvejer vi at appellere.

Den 27-åriges tatovering blev fotograferet i november, da han tog sin skjorte af ved en offentlig svømmehal i Oranienburg i den østlige delstat Brandenburg, som omgiver hovedstaden.

Den afbilleder de tyske ord "Jedem das Seine" (Hver sin egen), som er en besked, der også stod foran porten af koncentrationslejren Buchenwald.

Desuden har han tatoveret en gengivelse af den tidligere koncentrationslejr Auschwitz i det besatte Polen med pigtrådshegn.

Byen Oranienburg huser Sachsenhausen, som er en tredje koncentrationslejr, hvor titusinder af fanger døde.

Marcel Zech kan beholde sin tatovering, men er blevet pålagt at skjule den for offentligheden.

Forbundskansler Angela Merkels regering opfatter Zechs NPD-parti som "antidemokratisk, fremmedfjendsk, antisemitisk og anti-konstitutionelt".

Partiet fik lidt mere end én procent af stemmerne ved forbundsvalget i 2013. Det har aldrig været repræsenteret i Forbundsdagen, men er repræsenteret i to østlige stater og nogle byråd.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip